Ο Σύλλογος

istoria

Η “ΕΝΩΣΗ” Αγίων Αναργυρων ιδρύθηκε στις 23 Ιουνίου το 1932. Το 1967 συγχωνεύτηκε με δυο αλλα ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης, τον “ΚΑΡΑΜΑΙΚΟ” και τον “ΑΝΑΚΑΣΑΙΚΟ” και μετονομάστηκε “ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΕΝΩΣΗ” (Γ.Σ.Α.Α.).

Ο Γυμναστικος Σύλλογος Αγίων Αναργυρων ειναι ένα κομμάτι της αθλητικής και πολιτιστικής ιστορίας της πόλης μας. Ειναι ενας Σύλλογος ιστορικός, ο οποίος ειναι συνυφασμενος με την αναψυχή, τον αθλητισμό, τον πρωταθλητισμό αλλα και τον πολιτισμό του Δήμου μας. Δημιουργήθηκε στις αλάνες των Αγίων Αναργυρων, καθορίστηκε στα ξερά γήπεδα και μεγαλούργησε στο ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

Σημερα διατηρεί τμήματα Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ και Βόλεϊ τα οποια στο σύνολο τους ξεπερνούν τους 400 αθλητές, συμμετέχοντας αντίστοιχα σε πρωταθλήματα Ε.Π.Σ.Α., Ε.Σ.ΚΑ. και ΕΣΠΕΔΑ.

Ο Γ.Σ.Α.Α. εμφυσησε σε δεκάδες παιδια και νέους της πόλης μας τις αξίες της συλλογικότητας, της ευγενούς άμιλλας και της ενσυνειδητης πειθαρχία.

Το Βόλεϊ δημιουργήθηκε το 1986 με πρωτοβουλία παραγόντων που έβλεπαν πέρα απο το Ποδόσφαιρο και με τεχνικό τον Κώστα Σιδηροπουλο που μυησε στο άθλημα δεκάδες νέους και νέες της πόλης μας.

Απο την Γ´ κατηγορία της ΕΣΠΕΔΑ η ανδρική ομάδα Βόλεϊ μετα απο πολλα σκαμπανεβάσματα ανέβηκε το 2003 στην Α’ κατηγορία. Υπήρξαν αθλητές που διακρίθηκαν για την αγωνιστική παρουσία τους.

Η γυναικεία ομάδα Βόλεϊ την περίοδο 1998-1999 ανέβηκε στην Α’ ΕΣΠΕΔΑ και έχασε την ευκαιρία για άνοδο στη Β´ Εθνική κυριολεκτικά στο σετ τερματίζοντας δεύτερη. Σημερα, η ομάδα διαθέτει ένα πλαίσιο δυναμικο απο 100 και πλέον βολειμπολιστρίες συμμετέχοντας στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις σε ολα τα επίπεδα (γυναικών, νεανίδων, κορασίδων, παγκορασιδων, μίνι βόλεϊ)

Γυμναστικός Σύλλογος Αγίων Αναργύρων | Ομάδα Volley